Cina India Kaum Pendatang

Khamis, 5 Ogos 2010

Persidangan DUN Penang Di Tangguh: KERANA PELEMPANG PAK ALI KOTTTT....

KAHH.... kahh.... heee.... heee.... huuu.... huuu.... Itu agaknya yang terpancut keluar dari mulut Pak Ali (Hero Malaya) bila mendengar berita seperti dilaporkan Bernama bahawa mesyuarat kedua bagi penggal ketiga sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang yang dijadualkan Ogos ini telah ditunda kepada November depan.

Speaker DUN Datuk Abdul Halim Hussain memberitahu Bernama, ekoran penundaan itu, mesyuarat DUN bagi tahun ini cuma diadakan sebanyak dua kali sahaja.

Bagi menutup ‘kemaluan Guan Eng yang terjatuh’ itu, Tuan Speaker selanjutnya berkata: "Mesyuarat DUN hendaklah diadakan sekurang-kurangnya dua kali setahun dan kerajaan negeri memutuskan untuk mengadakan mesyuarat sebanyak dua kali sahaja pada tahun ini walaupun pernah mengadakannya sebanyak tiga kali sebelum ini.”

Beliau berkata, penundaan itu juga bertujuan membolehkan kerajaan negeri terus membentangkan Bajet Pulau Pinang 2011 dalam sidang berkenaan.

Abdul Halim berkata, sidang DUN itu akan berlangsung selama enam hari iaitu bermula pada 1 Nov dan dua hari kemudian iaitu dari 3 Nov ditangguhkan selama seminggu untuk perayaan Deepavali dan Aidiladha sebelum disambung semula dari 9 hingga 12 November.

"Penangguhan antara 3 hingga 8 November itu adalah sempena musim perayaan Hari Raya Aidil Adha dan juga Deepavali", kata beliau.

Siapa sangka, cempedak dah jadi nagka
Penangan Pak Ali punya cerita
Father Joseph Lim, takut tunjuk muka
Takut ahli dewan ketawakan dia
Sidang dewan pun dia tunda.


Pak Sulung: Tergelak pun ada, kesian pun ada. Tapi bila fikirkan ‘keharam-jadahan’ KM kaum imigran tu, perkataan yang terkeluar dari mulut ‘PADANNNNN MUKAAAA!’.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

>

Post Ter'latest' dari Senarai Blog