Cina India Kaum Pendatang

Rabu, 20 Julai 2011

PENGKHIANAT NEGARA: Anwar bina rangkaian 'Anwarisme' di Indonesia?

ANWAR Ibrahim dipercayai kini giat membina rangkaian dan memperkukuhkan hubungannya dengan Republik Indonesia yang bertujuan memberi tekanan antarabangsa terhadap kerajaan Malaysia.

Menurut sumber dari Indonesia, ini dibuktikan apabila Ketua Pembangkang itu mengadakan siri jelajah dan dialog bersama rakyat di negara jiran tersebut, baru-baru ini.

Katanya, malah Anwar popular di Indonesia kerana dianggap tokoh reformasi, agama, bahasa selain pandai memenangi hati rakyat negara tersebut.

"Kumpulan sasarannya adalah segenap lapisan masyarakat terutama dari kalangan rakyat yang bertaraf hidup rendah, mahasiswa, pertubuhan bukan kerajaan (NGO), media, menteri-menteri dan bekas ahli politik.

"Anwar giat memperluaskan pengaruh 'Anwarisme' terutama kumpulan sasaran politik iaitu 70 peratus rakyat yang bertaraf hidup sederhana dan miskin.

"Kumpulan sasaran politik itu sangat memerlukan perhatian pemerintah, namun mereka dijadikan sasaran manipulasi dan eksploitasi politik," kata sumber itu ketika menghubungi Utusan Malaysia di Kuala Lumpur, Selasa.

Di sana ada Sukma...
Sumber itu memberitahu, Anwar dipercayai mengambil peluang tersebut kerana memahami budaya politik negara berkenaan yang perlu dilihat sebagai prorakyat untuk mengekalkan populariti.

"Beliau mendapat sokongan daripada beberapa menteri dan bekas menteri yang popular dalam kalangan rakyat republik itu tersebut.

"Antara strateginya setiap kali menyampaikan ceramah di sana ialah menjanjikan perkara-perkara asas kehidupan yang bukan berbentuk material seperti keadilan, hak asasi dan kebebasan.

"Hakikatnya, dia sudah mewujudkan beberapa rangkaian antarabangsa, termasuk di negara Barat bagi memberi tekanan kepada kerajaan Malaysia," jelasnya.

Beliau turut berpendapat, cara menangani pengaruh Anwar di Indonesia ialah dengan mengerakkan semua sumber kerajaan yang sedia ada untuk bersama memperkukuhkan rangkaian di negara itu serta mewujudkan sistem pertahanan Malaysia di republik tersebut.
Berita: UtusanOnline

SATU MELAYU:
Di sana Anwar bebas dari gangguan....
Memang tidak salah lagi melabelkan Ketua Pembangkang bernama Anwar Ibrahim ini sebagai ‘Pengkhianat Negara’. Kerana kuasa dan usaha menutup salahlaku moralnya yang tersangat tercemar itu, dia sanggup lakukan apa sahaja demi cita-citanya yang entah bila akan tercapai.

Selain kerana budaya politik di negara jiran itu, Anwar mungkin telah membina kekuatannya di sana kerana di sana ada Sukma Darmawan, wang yang dilarikan disimpan di sana dan dia bebas melakukan tabiat buruknya yang songsang tanpa rasa takut.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

>

Post Ter'latest' dari Senarai Blog