Cina India Kaum Pendatang

Isnin, 27 Jun 2011

Nik Aziz, Hadi digesa solat istikharah

PEMIMPIN Pas terutamanya Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat digesa melakukan solat sunat istikharah, bagi mencari hidayah Allah untuk melihat segala kebenaran membabitkan skandal seks seorang pemimpin pembangkang.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, ini kerana bukti utama iaitu rakaman video seks, telah disahkan tulen oleh dua pakar Amerika Syarikat, Prof. Hany Farid dan Prof. Lorenzo Torresani bahawa pelakunya 99.99 peratus menyerupai Anwar Ibrahim.

Selain itu, katanya, bukti alibi kononnya Anwar bersama keluarga dan sedang berinteraksi di laman sosial Twitter serta Facebook ketika aksi seks berlangsung juga satu pembohongan, kerana sistem kamera liter tertutup (CCTV) menunjukkan Anwar berada di lokasi kejadian.

“Saya fikir mereka (pemimpin Pas) perlu melakukan ‘solat sunat istikharah’ untuk memohon hidayah Allah sama ada segala kebenaran di sebalik video seks itu berpihak kepada Anwar atau tidak? Sebelum ini mereka buat solat sunat pohon kebenaran dan kebenaran itu kini tersedia.

“Mereka juga elok tengok dulu video tersebut, betul Anwar atau tidak, menyerupai Anwar atau tidak? Kalau Anwar, mereka kena buat ketetapan. Jangan buat tuduhan sebelum tengok kebenaran video tersebut,” katanya kepada pemberita di Sungai Buloh, dekat Kuala Lumpur pada Ahad.

Mengulas lanjut, beliau berkata, pemimpin Pas dan golongan yang menyokong perjuangan parti itu, harus membuka hati serta minda mereka untuk menerima fakta, bukan semata-mata membuat pendirian berdasarkan persepsi jika bercita-cita mahu memimpin negara.

Mengenai penafian berterusan Anwar, bahawa lelaki yang 99.99 peratus itu bukan dirinya, Ahmad Zahid berkata, rakyat Malaysia perlu mengadili moral ketua pembangkang tersebut berdasarkan maklumat pakar selain bukti sahih berbentuk rakaman video dan CCTV.
- Utusan

SATU MELAYU:
Mana mungkin Hadi dan Nik Aziz mahu mengakui kebenaran kerana Anwar Ibrahim. Segala perkara buruk yang terpalit kepada puak mereka tidak akan mereka akui dan tetap akan berusaha menfikannya dan mnuduh ianya adalah fitnah ciptaan Umno/BN.

Sudah berpuluh tahun mereka berkelakuan begitu. Musuh utama mereka ialah Umno. Mereka juga lebih takutkan Umno daripada Allah SWT.

Justeru, kerana menentang dan bencikan Umno, Hadi dan Nik Aziz sanggup memutarbelit hukum Islam sebenar hingga menjadikan umat Melayu/Islam yang taksub menyokong mereka sesat-larat dalam menentukan ajaran Islam. Yang benar jadi salah dan yang salah jadi benar.

Sesungguhnya Hadi dan Nik Aziz adalah pemimpin Asabiyah....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

>

Post Ter'latest' dari Senarai Blog