Cina India Kaum Pendatang

Sabtu, 15 Oktober 2011

Awas pembangkang! Hishammuddin akan dedahkan....

MENTERI Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin akan mendedahkan segala-galanya mengenai dakwaan pemberian kewarganegaraan Melaysia kepada penduduk asing kepada ‘Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen Berhubung Penambahbaikan Proses Pilihan Raya’.

Menurut DS Hisham yang juga Anggota Parlimen Semberong itu, ada di kalangan saudara mara pemimpin-pemimpin parti pembangkang yang turut diberikan taraf kewarganegaraan Malaysia.

"Ada pemimpin-pemimpin daripada pihak parti pembangkang sendiri yang telah kita (kementerian) luluskan. Itu sahaja telah membuktikan bahawa kita tidak memilih bulu. Ini semua akan saya didedahkan pada Jawatankuasa itu," katanya kepada pemberita di Kluang, hari ini.

Beliau berkata demikian selepas merasmikan majlis pengeluaran MyKad dengan Struktur Baru dan pengeluaran MyKad Satu Hari di Jabatan Pendaftaran Kluang di Bangunan Persekutuan Kluang.

Pihak pembangkang sebelum ini menuduh kerajaan dan khususnya Kementerian Dalam Negeri memberi taraf kewarganegaraan kepada warga asing bagi memastikan kemenangan dalam pilihan raya umum akan datang.

Menurutnya, kakitangan kementerian tidak mempunyai apa-apa yang mahu disembunyikan.

"Ini semua adalah fakta. Saya tidak tahu siapa yang memohon, lebih-lebih lagi jika pemohon itu adalah cucu cicit, anak saudara (kepada sesiapa) atau apatah lagi mereka ini menyokong kerajaan atau tidak," katanya.

Hishammuddin berkata, dakwaan pembangkang baru-baru ini tentang pemberian kewarganegaraan kepada warga Bangladesh juga telah diberikan penjelasan oleh pihak Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

"Apabila Ketua Pengarah JPN (Datin Jariah Mohd Said) menjawab (dakwaan tentang isu warga Bangladesh itu), mereka (pembangkang) senyap," katanya dan menambah, pembangkang sering memperlekeh usaha KDN di atas pertimbangan politik mereka.

Terdahulu di dalam ucapannya, beliau berkata, sejak tujuh tahun lepas hanya 30 warga Bangladesh yang mendapat taraf kerakyatan Malaysia dan daripada bilangan itu hanya tujuh yang boleh mengundi.

"Daripada tujuh yang boleh mengundi, hanya empat yang mendaftar untuk menjadi pengundi," kata Hishammuddin.
- BernamaOnline

SATU MELAYU:
Selama ini puak pembangkang beranggapan semua kakitangan kerajaan dan para menteri yang ada ‘bodoh’ dan tak berani berdepan dengan mereka.

Justeru, dengan sewenang-wenangnya mereka mencipta pelbagai tuduhan dan fitnah yang memburuk dan mencemarkan nama baik kakitangan kerajaan dan kepimpinan UMNO/BN, khasnya orang Melayu. Walhal, segala apa yang mereka tuduh dan fitnahkan itu, mereka sendiri yang lakukan.

Sebenarnya bukan kisah pemberian kewarganegaraan sahaja yang mereka diberikan hak ada banyak lagi urusan lain yang seangkatan dengannya.

Syabas Hisham! Dedahkan segala pembohongan dan penyelewengan yang dilakukan oleh pihak pembangkang, terutamanya para pemimpin puak chauvanis.

Selama ini banyak pihak yang anggap Menteri Dalam Negeri kita itu lemah dan tak berani....

Sekarang adalah masa yang sesuai untuk DS Hishammuddin buktikan diri beliau bukannya seperti yang diperlekeh oleh banyak pihak itu....

SM tak sabar nak tunggu kaum kerabat siapa yang dimaksudkan oleh DS Hisham...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

>

Post Ter'latest' dari Senarai Blog