Cina India Kaum Pendatang

Khamis, 3 November 2011

Seksualiti Merdeka: Nik Aziz tidak sokong Ambiga, minta kerajaan ambil tindakan tegas.... Benarkah berita ini?

MURSYIDUL Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata beliau sama sekali tidak menyokong malah mengecam langkah pembabitan bekas Presiden Majlis Peguam, Datuk S. Ambiga dalam penganjuran ‘Seksualiti Merdeka 2011’ yang bermula semalam sehingga 13 Nov ini.

Menteri Besar Kelantan itu meminta pihak kerajaan dan berkuasa mengambil tindakan tegas terhadap penganjur program itu yang jelas boleh menghancurkan kehidupan beragama di negara ini.

"Ini tidak betul. Kita sokong Ambiga dalam soal lain tetapi dalam program ini (Seksualiti Merdeka) saya tidak sokong (Ambiga) kerana dalam soal agama, kita tidak boleh sokong perkara itu.

"Kerajaan... kalau boleh halanglah, dan ambillah tindakan tegas," katanya kepada pemberita selepas majlis penyampaian sumbangan kepada pasukan The Red Warriors di Lota Baharu, Khamis.

Penganjuran program itu dipromosikan melalui laman sesawang www.seksualitimerdeka.org yang kononnya bertujuan mempertahankan hak golongan homoseksual agar boleh diterima dalam kalangan masyarakat negara ini.

Antara penaja dan penyokong program yang berlangsung selama 13 hari itu adalah Majlis Peguam dan Suara Rakyat Malaysia dengan beberapa aktiviti seperti bengkel, perbincangan, filem, pameran dan persembahan.

Nik Aziz berkata soal kebebasan sebenarnya mempunyai had tertentu dan negara ini tidak boleh sama sekali membenar dan mengiktiraf budaya songsang diamalkan.

"Kebebasan secara mutlak sememangnya tidak ada dan saya khuatir tidak lama lagi akan ada yang menyebut tentang soal kebebasan merompak dan menyamun atas nama kebebasan," katanya.

Katanya sesungguhnya Islam tidak menyekat hak asasi manusia tetapi ia hendaklah selari dengan hak asasi yang diciptakan Allah SWT kerana sebarang aktiviti yang bertentangan dengannya akan mengakibatkan keruntuhan terhadap tamadun manusia.

"Saya yakin kerajaan dengan segala kekuatan dan kuasa yang ada mampu bertindak terhadap penganjuran program sebegini tanpa menunggu desakan daripada mana-mana pihak," katanya.
- BernamaOnline

SATU MELAYU:
Walaupun Nik Aziz ‘tolak bola’ masalah yang dilaknat Allah itu kepada kerajaan pusat, tetapi penolakan itu sudah cukup untuk menggambarkan bahawa Nik Aziz tidak menyokong Ambiga dalam isu ini.
Maknanya, para pengikuit setia Pok Nik pun akan ikut sama menentang projek meruntuhkan moral dan akidah umat Islam oleh golongan yang anti-Islam itu.

Bagaimanapun, keraguan tetap timbul berdasarkan pengalaman lampau.
Benarkah apa yang diberitakan ini? Benarkah Nik Aziz berani menentang apa yang direncanakan oleh mereka yang sealiran dengan hobi Anwar Ibrahim?

Kalau Anwar melenting dengan kenyataan Nik Aziz itu amacam?
Sama-samalah kita semua tunggukan apa pulak perkembangan selanjutnya mengenai berita kenyataan Pok Nik itu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

>

Post Ter'latest' dari Senarai Blog