Cina India Kaum Pendatang

Khamis, 28 April 2011

Ape hairrr kome? Yob Nizar terkedu dibidas Abu Kassim,,,, Malu-maluuuu...

Penderhaka yang syok sendiri.... sangka dirinya hebat....
CUBAAN bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin untuk menghentam kerajaan dengan mendakwa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) gagal bertindak ke atas kes rasuah membabitkan pemimpin Barisan Nasional (BN) dalam satu wacana di sini tidak kesampaian.

Sebaliknya, beliau terdiam dan terkedu apabila dakwaannya berjaya dibidas Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Abu Kassim Mohamed yang menegaskan suruhanjaya itu tidak pernah mengamalkan siasatan atau pendakwaan terpilih.

Tegas beliau, tindakan terhadap mereka yang melakukan rasuah sudah diambil sejak BN memerintah termasuk di Selangor.

''Sejak merdeka, kerajaan Selangor yang diperintah BN sentiasa disiasat SPRM (sebelum ini Badan Pencegah Rasuah) termasuk bekas-bekas menteri besar dan baru-baru ini ada ahli Parlimen dan ahli dewan undangan negeri (ADUN) turut didakwa.

''Tetapi kenapa sekarang (di bawah kerajaan parti pembangkang) tidak boleh? Begitu juga kes pasir, kita siasat di beberapa negeri termasuk Perak tetapi kenapa bila tiba di Selangor kata konspirasi?'' bidasnya.

Sebelum ini, Mohammad Nizar menuduh SPRM tidak melakukan siasatan melibatkan kes-kes berprofil tinggi dan pemimpin BN.

Pelbagai serangan dan tohmahan dilemparkan terhadap SPRM ekoran kematian Teoh Beng Hock dan terbaru pegawai kanan Kastam Diraja Malaysia (KDRM), Ahmad Sarbani Mohamed ditemui mati selepas dipercayai terjatuh dari bangunan SPRM Wilayah Persekutuan.

Sementara itu, apa yang menarik setiap jawapan Abu Kassim untuk mempertahankan SPRM menerima tepukan gemuruh para peserta wacana tersebut.

''Siapa kata kita tidak siasat? Takkan setiap kali kita buat apa-apa kita nak dedahkan. Ini bukan drama minggu ini. Jangan buat tuduhan tanpa bukti.

''Kalau perjuangan hapus rasuah pastikan SPRM buat kerja 24 jam dan bukannya suruh kita kerja dari pukul 9 pagi hingga 5 petang. Ini kerana orang ambil rasuah ini bukan waktu pejabat sahaja tetapi kokurikulum (luar waktu pejabat)," katanya.

Wacana tersebut turut melibatkan Senator Mohamad Ezam Mohd. Nor yang juga pengasas Gerakan Demokrasi dan Anti-Korupsi (Gerak) dan Pengasas ESQ Leadership Centre, Dr. Ary Ginanjar.
- Bernama

SATU MELAYU:
Yob Nizar kome tu ingat dia teror sangat, hentam kromo salah sana-salah sini. Salah sendiri tak sedor. Dahlah gitu, tuduhan tu pulak tak ada asas. Ikut sedap molot jerrrr.... tak buat home work langsung.

Biasalah gaya dia yang memang kurang ajor tu, melompat dan menjerit-jerit menghentam pihak SPRM. Bila dijawab dengan fakta, terkedu dan terduduk, malu muka....

Buat malu orang Perak jerrr....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

>

Post Ter'latest' dari Senarai Blog