Cina India Kaum Pendatang

Isnin, 25 April 2011

Setelah pusing sana, putar sini, akhirnya 30 Calon MCLM Akan Bertanding Pada PRU Malaysia

Hiasan
MALAYSIAN Civil Liberties Movement (MCLM)yang dipimpin pengendali blog Malaysia Today, Raja Petra Kamaruddin, merancang untuk meletakkan 30 calon untuk bertanding pada Pilihan Raya Umum (PRU) di Malaysia.

Presiden MCLM, Haris Ibrahim berkata calon-calon itu akan bertanding kerusi parlimen sebagai calon Bebas kerana MCLM bukan sebuah parti politik.

Haris Ibrahim
 "Kita telah melantik agensi pengurusan risiko (penyiasat persendirian) untuk meneliti latar belakang termasuk biodata, harta dan status kewangan dan juga memantau bakal calon," katanya dalam dialog MCLM dengan rakyat Malaysia yang menetap di Bangkok, malam Sabtu.

Beliau berkata MCLM yang ditubuhkan pada 2004 belum mendapat kelulusan Pendaftar Pertubuhan tetapi mereka telah dibenarkan bergiat secara sah di London, Oktober tahun lepas.

Haris berkata beliau tidak akan bertanding pada pilihan raya umum itu kerana beliau akan berkempen untuk calon-calonnya.

Raja Petra, pengasas dan editor blog Malaysia Today yang juga Pengerusi MCLM berkata: "Kami mahu menukar kerajaan tetapi bukan untuk menjadi kerajaan. Kami mahu menjadi sebahagian daripada pergerakan untuk menukar kerajaan."

Beliau berkata MCLM sedang dalam proses untuk menubuhkan cawangannya di bandar-bandar utama di dunia. Thailand merupakan cawangan ketiga selepas Australia dan New Zealand.

Raja Petra, lari meninggalkan Malaysia pada 2008 selepas didakwa memfitnah tiga orang termasuk isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor melalui akuan bersumpahnya berhubung pembunuhan wanita Mongolia Altantuya Shaaribuu.

Semasa dialog itu, beliau mengulangi pendiriannya bahawa beliau telah didakwa secara salah kerana beliau tidak membuat tuduhan terhadap mereka tetapi terhadap sumbernya, seorang pegawai tentera berpangkat kolonel yang memberikannya maklumat.

Raja Petra berkata pergerakan itu mengenengahkan agenda Malaysia dan bukan berdasarkan agenda perkauman.

"Sebagai contoh, MCLM boleh menggerakkan demonstrasi anti-ISA (Akta Keselamatan Dalam Negeri) di seluruh bandar utama di dunia serentak dengan Kuala Lumpur pada masa depan," kata Haris.
- Bernama/mStarOnline

SATU MELAYU:
Akhirnyaaaaa! Terserlahlah cita-cita politik kumpulan tertentu yang konon tidak mahu menjadi kerajaan tapi, sekadar mahu mengubah kerajaan-kerajaan tertentu....

Mengubah untuk apa dan untuk siapa? Setelah berjaya mengubah, takkan tak dapat upah?

Dalam konteks dunia masa kini, negara yang paling jelas menjadi ‘kaki kacau’ atau lebih tepat dipanggil ‘jembalang dunia’ ialah USA yang di dalam kepimpinan negara itu dikuasai sepenuhnya oleh Yahudi.

Justeru, daripada MCLM berhasrat mengubah kepimpinan kerajaan negara-negara kecil seperti Malaysia, Thailand dan New Zealand, lebih baik mereka menumpukan perhatian untuk menukar kepimpinan di USA dan juga Israel demi kesejahteraan dan keamanan dunia.

Kalau itu tidak dilakukan, tidak mustahil akhirnya MCLM sendiri akan jadi kuda tonggangan Yahudi dan Zionis Amerika dalam membantu mereka menguasai politik dan ekonomi seluruh dunia.

Oh ya, RPK akan bertanding di mana? Mungkinkah di Parlimen Shah Alam?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

>

Post Ter'latest' dari Senarai Blog