Cina India Kaum Pendatang

Selasa, 26 April 2011

SURAT TERBUKA UNTUK YB YOB NIZAR: Apa hairrr Yob, DAP dah mainkan kita!....

Assalammualaikum wmt, YB Datuk Seri,

APA habor sekarang? Sihat sihat ajerrr atau ‘demam tak kebah’ bila dapat tahu rupa-rupanya DAP selama ini telah mainkan miker dan semua pemimpin pembangkang Melayu/Islam dalam kes kematian Teoh Beng Hock dulu tu?

Berdasarkan kenyataan saksi pada prosiding Suruhanjaya Siasatan Kematian Teoh Beng Hock baru-baru ini, terdedah tembelang DAP yang beriya-iya menuduh pegawai SPRM membunuh Teoh tu, sebenornya kerana mereka nak tutup kes penyelewengan duit rakyat negeri Selangor melalui peruntuk ADUN yang deme ‘rompak dan samun’ sesuka hati.

Macam mana dengan mikerrr, YB? Sedor ke tidak? Atau memang YB tahu tapi kerana sengaja nak ambil hati Ngeh dan Nga yang ‘genggam telor’ YB hingga terpaksa tunduk dan ikut ajer apa yang deme suruh, maka YB tenag-tenang aja?

Deme ni jadi bengong kerana ayat suci YB?
Bagaimana dengan maruah anak-anak buah YB yang jadi juak-juak Pas dan PKR, tetapi telah termalu besor dengan pendedahan ini?

Dulu deme bukan main bersemangat menyokong DAP mengadakan tunjuk perasaan sana-sini membantah SPRM yang didakwa membunuh si Teoh – perantara yang memain peranan penting dalam kes menyamun dan merompak duit rakyat Selangor, kerana deme pecayakan kata-kata YB.

Deme malu yang teramat sangat bila dapat tahu bahawa sebenornya apa yang deme buat dulu itu hanyalah muslihat DAP mengajak rakyat Melayu pembangkang memberontak menentang kerajaan. Sedangkan muslihat sebenornya ialah mahu mengalih isu penyelewengan yang deme lakukan di Selangor?

Bukan juak-juak tu ajer yang malu dan ‘tergigit getah’, YB pun apa kurangnya? YB pun ketika itu bukan main berperanan besor dalam menganjur dan menghadiri majlis-majlis protes isu kematian TBH hinggakan sanggup berbaris tertonggek-tonggek mengadap ‘lilin menyala’ menyertai wayang pemimpin ‘kafir harbi’ DAP?

Ketika itu juga YB bukan main kuat lagi berceramah menghentam kerajaan Umno/BN dan isu kematian TBH tidak pernah terlepas daripada diucapkan dalam mana-mana ceramah Pas. Macam mana kuatnya YB menghentam begitu jugalah kuatnya YB melambai-melambai ketika berdepan kamera. Hinggakan orang gelor YB sebagai ‘Nizar Lambai’.

Sekarang apa macam? Masih dok lambai lagi ke?

Walau bagaimanapun, warkah ini teman tuju khas kepada YB bagi mendapatkan penjelasan mengenai isu yang memalukan orang Melayu, khasnya anak Melayu Perak.

Ini orang Pasior Panjang atau Bukit Gantang, YB?
Apa komen YB apabila terbukti bahawa semua pemimpin Melayu/Islam dalam pakatan pembangkang telah ‘kena main’ dengan DAP. Rakyat telah sedar dan faham sangat kini bahawa DAP telah memperguna dan memperalatkan kalian semahu-mahunya bagaikan ‘keldai’.

Orang Melayu deme perbodohkan sewenang-wenangnya....

Orang Perak tak hairan dengan sikap YB yang beriya-iya menyokong DAP kerana deme telah sedor bahawa YB selama ini memang telah jadi ‘keldai dicucuk hidung’ oleh DAP, tak kira sama ada semasa jadi MB Perak selama sebelas bulan dulu atau pun selepas itu. Pendek kata, sejak dulu, kini dan selamanya lerrr....

Yang menjadi tanda tanya sekarang ialah, apa hal dengan penyokong dan juak-juak YB yang kini sedar bahawa deme selama ini turut terpedaya dengan muslihat DAP haram jadah yang anti-Melayu dan anti-Islam itu.

Mereka tak tahu mana nak letak muka sekarang. Orang kampung kutuk mereka.... malah ada yang gelor deme dulu tu sebagai ‘anjing-anjing buruan DAP’.

Inilah masalahnya. Diharapkan YB yang sedang bersenang lenang dengan dua gaji – ADUN Pasior Panjang dan Ahli Parlimen Bukit Gantang, dapat berikan penjelasan kepada deme-deme yang sedang ‘macam cicak tertelan kapor’ bila dilabel sebagai alat DAP membunuh politik kaum Melayu di tanah ayor sendiri.

YB tak boleh lari dan tak boleh menyepi begitu ajerrr... Sebab dulu YBlah yang mengapi-api dan mengajak deme berdemonstrasi mengecam kerajaan Umno/BN kerana kematian Teoh tu.

Penyokong pembangkang, terutamanya di DUN Pasior Panjang dan Parlimen Bukit Gantang tersangat lerrr nak tahu apa penjelasan YB dalam hal ini?

Pengundi YB yang tinggal di kawasan Sepetang tu tak hairan lerrrr.... deme memangnya cina kapior yang sampai bila pun akan sokong DAP. Yang mengelabah sekarang ni ialah penyokong pembangkang puak Melayu... Deme malu dan deme rasa bersalah kepada bangsa dan agamanya.

Kebanyakan deme yang teman dengor merungut mengatakan deme dah kena main oleh DAP dan YB Nizar Jamaluddin adalah orang penting yang menjerumuskan deme.

Ayat-ayat suci yang YB luahkan kepada deme semasa berceramah dulu sangat deme kagumi, tapi kini terbukti semuanya adalah kata-kata pelakon ‘wayang tongkoi’. Deme dah sedor....

Masih ingatkah YB dengan peristiwa ini? Siap pegang lilin lagi.....
Jawab YB, jangan tak jawab!
- YopMan

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

>

Post Ter'latest' dari Senarai Blog