Cina India Kaum Pendatang

Sabtu, 30 April 2011

ISU VIDEO SEKS: Kenapa semuanya jadi bangang dan keluar tajuk? Lain yang didedahkan, lain pula yang diperkatakan.... Siapa tuduh Anwar berzina?

ISU Video seks yang telah jadi kes polis atas dakwaan menyebarkan ‘video lucah’, yang dihebohkan pelaku lelakinya mirip Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim jadi semakin kalut dan mengelirukan rakyat.

Bukan sahaja rakyat yang naif dari segi hukum hakam Islam dan perundangan negara, malahan para cerdik pandai dan alim ulama pun turut bercelaru fahaman mereka dalam isu ini.

SM terpanggil untuk menulis entri ini kerana jelas pihak-pihak yang diminta pendapat mereka dan yang memprotes apa jua perkara yang timbul berkaitan isu ini, telah tersasar jauh daripada hakikat sebenar kes dan juga isu yang timbul.

Setahu SM tidak ada siapa atau mana-mana pihak yang menuduh atau melafazkan tuduhan bahawa Anwar Ibrahim telah melakukan zina dengan seorang wanita yang dikatakan pelajar dari negara China, berdasarkan siaran pendek dua bahagian video berkenaan melalui You Tube dan dimuat naik oleh beberapa blogger.

Apabila tidak ada tuduhan zina, mana mungkin Anwar dibabitkan dengan hukum ‘Qazaf’, iaitu memerlukan empat otang saksi yang jelas dengan mata kepala sendiri melihat perzinahan berlaku.
You Tube Part 1.... mana ada perlakuan zina
 Cuba kita semua ikuti turutan isu video ini seperti yang SM fahami:
*Mula-mula Trio Datuk T menjemput beberapa orang wartawan dan pengamal media baru (blogger) untuk menyaksikan tayangan ‘video seks’ yang dihebohkan itu di Carcosa Sri Negara.
* Apabila berita mengenainya tersebar kononnya pelaku lelakinya mirip Ketua pembangkang, tiba-tiba Anwar Ibrahim membuat laporan polis mendakwa Datuk T menyebarkan video lucah.
* Pihak polis melakukan siasatan atas laporan polis oleh Anwar, iaitu mengedarkan video lucah.
* Ketika siasatan sedang berjalan heboh di media mengenai jam tangan Omega yang dijadikan isu oleh rakyat (bukan kerajaan atau pemimpin kerajaan), hinggakan Anwar Ibrahim jadi marah dan melenting bila ada wartawan yang menyoal beliau mengenai isu jam Omega itu.
*Sedang media dan rakyat begitu teruja dengan isu dan kes video yang masih dalam siasatan polis itu, tiba-tiba tersiar di You Tube sebahagian video seks yang didakwakan itu dalam durasi yang tidak sampai pun dua minit.
*Ketika siasatan polis atas dakwaan mengedar video lucah itu masih belum dapat dimuktamadkan, pelbagai tulisan dan komentar rakyat dan juga para pemimpin negara semakin rancak. Ada yang menuduh Anwar Ibrahim adalah pelaku lelakinya dan ada pula yang membela dengan menafikan Anwar terlibat. Masing-masing dengan hujah tersendiri.
* Ketika isu semakin panas dan pelbagai pendapat memenuhi pelbagai blog, akhbar dan TV, tiba-tiba muncul pula sebahagian lagi paparan video berkenaan melalui You Tube dengan tajuk ‘Papa Nurul Izzah Part 2, yang lebih menggemparkan. Juga dalam durasi yang tidak melebihi dua minit.
*Penafian oleh para penyokong Anwar semakin galak dengan Anwar sendiri mendakwa semua itu adalah politik kotor lagi menjijikkan gara-gara pemimpin Umno terutamanya Perdana Menteri terlalu takut kepadanya yang akan jadi PM tak lama lagi.
*Dalam kekalutan persepsi rakyat mengenainya, muncul berita bahawa Datuk T yang diketuai Datuk Eskay akan melakukan ‘sumpah laknat’ di sebuah masjud di Kuala Lumprur.
* Ketika upacara sumpah laknat mahu dilakukan, pihak AMK parti Keadilan mengadakan bantahan dan buat kacau di masjid berkenaan.
*Akhirnya, pada pukul 4.15 petang, hari Jumaat 29 April 2011, Datuk Eskay bersama dua lagi anggota Trio Datuk T telah melakukan ‘sumpah laknat’ di Masjid Amru al-Asr, Bandar Baru Sentul, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Berdasarkan rentetan ini tidak pernah timbul dakwaan yang mengatakan atau menuduh Anwar Ibrahim melakukan zina secara sah atau bertulis kepada pihak berkuasa agama Islam atau pun pihak polis selaku penguatkuasa undang-undang.

Papa Nurul Izzah Part 2.... juga tak ada adegan zina....
Begitu juga dengan tayangan dua bahagian dari video seks yang dimaksudkan melalui You Yube, siapa yang dapat melihat pelaku kelaki dan wanitanya sedang melakukan zina? Yang ada cuma gambar-gambar mereka sedang bergerak dalam keadaan berpakaian, kemudian tanpa pakaian dan akhirnya berpakaian semula.

Mana ada tayangan perlakuan zina? Dan siapa yang kata Anwar berzina?

Justeru, kenapa pulak perlunya kata-kata dan tuntutan supaya diambil tindakan mengikut undang-undang zina Islam yang di namakan sebagai Qazaf, iaitu memerlukan empat saksi? Tuduhan zina tidak ada, macam mana nak ambil tindakan mengikut Qazaf?
Yang si ketot ni minta hukum qazaf apa halllll?
Pelik sungguh kenyataan-kenyataan mereka yang berilmu dan dianggap sebagai orang cerdik pandai telah terbabas pemahamannya kerana kelentong Anwar Ibrahim bersama konco-konconya yang ‘takutkan bayang-bayang sendiri’ itu.

Tidak ada siapayang tuduh dia berzina, tetiba minta diadili menmgikut Qazaf. Akai ada kaaaa!

Sementara ‘sumpah laknat’ Datuk Eskay juga tidak menuduh Anwar berzina. Dia hanya kata pelaku lelaki dalam video itu adalah Anwar Ibrahim kerana beliau sendiri turut sama berada dalam video seks berkenaan. Itu ajerrr! Dia tak kata dia melihat Anwar berzina dengan China Doll seperti yang didakwa oleh banyak pihak yang mengendalikan blog peribadi.

Kalau Eskay kata yang dalam video itu adalah Anwar Ibrahim sedangkan apa yang telah ditayangkan kepada umum melalui You Tube tidak terdapat adegan zina, macam mana mereka yang melenting membela Anwar meminta dilaksanakan hukum Qazaf?

Nampak sangat mereka yang gelabah dan tidak cukup akal itu tidak faham duduk perkara sebenar. Lain yang dipersoalkan, lain pula yang dipertikaikan sebagai pengalih isu sebenar.
Sumpah Laknat Trio Datuk T ini pun tidak menuduh Anwar berzina.....
Isunya bukan tuduhan zina. Kerana tidak ada siapa yang mengeluarkan tuduhan bahawa Anwar Ibrahim berzina dengan pelacur warga China, walaupun dalam lafaz sumpah laknat Datuk Eskay petang Jumaat lalu.

Lebih jelas lagi, tidak ada siapa yang nampak melakui You Tube perlakuan zina berlaku.

Oleh itu, berpijaklah di bumi nyata jika sesiapa jua mahu memperkatakan mengenai isu video seks yang dikaitkan oleh Datuk Eskay bahawa pelaku lelakinya adalah Anwar bin Ibrahim.

Ada faham kaaaaa?
- YopMan

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

>

Post Ter'latest' dari Senarai Blog