Cina India Kaum Pendatang

Jumaat, 29 April 2011

Shazryl Eskay Bersumpah Bahawa Pelaku Video Adalah Anwar

SUMPAH LAKNAT... Ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah (tengah) melafaz sumpah laknat sambil memegang senaskhah Al-Quran di Masjid Amru Al-As, Bandar Baru Sentul Jumaat, bagi membuktikan Datuk Seri Anwar Ibrahim pelaku dalam sebuah video seks yang didedahkannya bulan lepas. Turut hadir bekas Ketua Menteri Melaka Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik dan bekas Bendahari Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Datuk Shuib Lazim (kanan). Mereka adalah Datuk T yang mendedahkan video itu pada 21 Mac lepas. - fotoBERNAMA
DATUK Shazryl Eskay Abdullah yang merupakan salah seorang trio 'Datuk T' bersumpah laknat bahawa pelaku dalam video seks melibatkan pemimpin pembangkang adalah Anwar Ibrahim.

Beliau melafazkan ‘sumpah laknat’ berkenaan di hadapan media bersaksikan pembantu imam Masjid Amru Al-Asr, Bandar Baru Sentul, kira-kira pukul 4.15 petang Jumaat.

Shazryl Eskay memulakan upacara dengan mengucap dua kalimah syahadah sambil memegang senaskah Al-Quran.

"Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang berikrar dan bersumpah seperti berikut:

"Wallahi wabillahi watallahi, aku bersumpah bahawa aku dan Datuk Seri Anwar Ibrahim berada dalam paparan video yang telah dirakamkan pada 21 Februari 2011.

"Dan Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah pelaku dalam video tersebut. Sekiranya aku melakukan fitnah dalam kenyataan bersumpah ini, maka Allah akan melaknat akan diriku," katanya.

Hadir sama ialah bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Rahim Thamby Chik dan bekas Bendahari Perkasa, Datuk Shuib Lazim.

Ketiga-tiga trio 'Datuk T' berkenaan adalah individu yang bertanggungjawab terhadap pendedahan video seks yang didakwa mirip Anwar yang juga Ketua Pembangkang.

Sebelum itu, ketiga-tiga trio berkenaan hadir di ruang solat utama kira-kira pukul 4.05 petang dengan memakai baju kalis peluru di dalam kemeja masing-masing.

Mereka kemudiannya menunaikan solat sunat sebelum menyempurnakan niat mengangkat sumpah.

Terdahulu seorang ustaz dipercayai seorang penyokong Parti Keadilan Rakyat (PKR) memberi nasihat kepada Shazryl Eskay agar tidak meneruskan sumpah laknat berkenaan kerana menurutnya tidak mengikut hukum Islam.

Selepas Shazryl Eskay menyempurnakan upacara sumpah berkenaan, sekumpulan ahli Angkatan Muda Keadilan (AMK) yang turut berada dalam ruang solat utama berkenaan bertindak menimbulkan kekecohan sambil melaungkan "tolak, tolak, tolak fitnah".

Bagaimanapun ketiga-tiga trio berkenaan terus dibawa keluar dari masjid berkenaan bagi mengelakkan perkara tidak diingini berlaku.
- mStarOnline

SATU MELAYU:
Begitulah berakhirnya satu episod drama bertajuk ‘berani kerana benar, takut kerana salah’ mengenai perjalanan hidup seorang pemimpin politik tersohor.

Walaupun pada peringkat awalnya panglima AMK, Sam Ketot mengepalai satu ‘amokan’ di dalam masjid berkenaan selepas solat Jumaat, tetapi kerana ‘kebangangan’ bala tentera Anwar itu, majlis itu berjaya juga dilakukan kira-kira dua jam kemudian.

Tak tahulah apa akan berlaku nanti apabila segelintir tentera ‘Setan Gondol’ membuat onar dan bertindak kasar di rumah Allah berkenaan.

Tanyalah para ulama Islam yang tidak terikat dengan politik kepartian, mengenai perbuatan biadap tentera pembela Anwar Ibrahim itu. Apa pendapat dan pandangan mereka?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

>

Post Ter'latest' dari Senarai Blog