Cina India Kaum Pendatang

Jumaat, 29 April 2011

Phobia dengan pertanyaan tentang ‘DNA dan Sumpah Laknat’, Anwar berang lagi....

ANWAR Ibrahim dalam nada berang hari ini (Khamis) mempertikaikan soalan wartawan ketika ditanya sama ada beliau akan menyahut cabaran ahli perniagaan, Datuk Shazryl Eskay Abdullah untuk bersumpah laknat di Masjid Amru Al-As di Bandar Baru Sentul, selepas solat Jumaat esok.

Katanya, beliau tidak pernah diminta oleh sesiapa untuk mengangkat sumpah.

"Ikut hukum siapa nak sumpah. Saudari orang Islam? Hukum mana yang suruh angkat sumpah. Tak boleh jawab, ok tak payah," katanya bagi menjawab soalan seorang wartawan dalam nada tinggi.

Anwar menegaskan bahawa dalam hal seperti itu orang yang mahu mengangkat sumpah harus bebas daripada dosa besar iaitu tidak pernah minum arak dan tidak pernah berzina.

Beliau turut berang ketika ditanya mengenai kesediaannya memberi sampel deoksiribonukleik (DNA) kepada polis berhubung rakaman video seks yang didakwa mirip dirinya.

"DNA apa?," tegasnya berulang kali yang sinikal menyatakan kepada wartawan "Semoga awak dapat naik pangkat dalam masa yang terdekat,"

Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu berada di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi hampir sejam bermula kira-kira pukul 2.50 petang untuk memberi keterangan kali kedua berhubung laporan polis yang dibuat selepas penayangan video seks yang mirip dengan dirinya pada 21 Mac lalu.

Anwar yang memberi keterangan untuk kali kedua selepas kali pertama dibuat pada 22 Mac lalu, turut menafikan lelaki dalam video tersebut adalah dirinya.

Beliau ditemani isterinya, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail, anaknya, Nurul Izzah dan dua wakil rakyat PKR, Nik Nazmi Nik Ahmad dan Tian Chua selain peguamnya, R. Sivarasa.

Dalam pada itu, Anwar mendakwa pihak polis memberi perlindungan kepada pihak tertentu sehingga klip video seks tersebut sekali lagi tersiar di Internet.

"Penyebaran bahagian kedua klip video ini secara jelas menunjukkan mereka yang bertanggungjawab menyebarkan klip itu bebas untuk berbuat demikian tanpa perlu risau dikenakan apa-apa tindakan.

"Hari ini saya memberi keterangan kepada pihak polis yang saya percaya mereka terlibat memberi perlindungan kepada mereka yang terlibat, jika tidak mustahil bab kedua video ini boleh disebarkan tanpa apa-apa tindakan," katanya.

Anwar turut menuduh TV3, akhbar Utusan Malaysia dan portal berita Agenda Daily adalah perkakas UMNO murahan dan jijik.
- UtusanOnline

SATU MELAYU:
Jelaslah Anwar Ibrahim phobia dengan pertanyaan mengenai DNA dan Sumpah Laknat. Pertanyaan wartawan atau sesiapa sahaja mengenainya menjadikan dia naik angin dan marah-marah sambil mengeluarkan kata-kata yang tak sepatutnya diluahkan oleh seorang ‘pemimpin besar’ sepertinya.

Bayangkan kalau yang bertanya itu ialah Wan Azizah atau Nurul Izzah. Sudah tentu pelempang dan penumbuk Anwar naik ke muka.

Siapa yang kenal rapat dengan Anwar, tahu sangat akan sikap ‘baran’ dan ‘naik darah’ yang terdapat dalam dirinya.

Sesiapa yang nak tahu bagaimana baran dan naik darahnya si Anwar ni, cuba tanyakan soalan mengenai sampel DNA dan Sumpah Laknat. Pasti anda akan dapat menyaksikan tindakbalas beliau yang phobia sangat dengan dua perkara itu.

Anwar.... Anwar..... Makin tua semakin teruk....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

>

Post Ter'latest' dari Senarai Blog