Cina India Kaum Pendatang

Jumaat, 22 April 2011

Tembelang penyelewengan DAP terburai, NGO desak DAP disiasat....

BEBERAPA pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di Selangor pada Khamis mendesak pihak berkuasa supaya segera menyiasat dakwaan penglibatan DAP dalam penyelewengan pentadbiran Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor.

Desakan itu dibuat ekoran pendedahan peguam Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Seri Dr. Muhammad Shafee Abdullah semasa prosiding Suruhanjaya Siasatan Kematian Beng Hock pada Rabu.

Tonggak kepimpinan kerajaan Selangor ialah PKR, tetapi kuasa sebenar yang mendalangi pentadbiran negeri ialah DAP. Apa yang dianggap sebagai hanya tuduhan Umno/BN kini telah terbukti. Nyata berdasarkan bukti kukuh yang didedahkan.

DAP ada kuasa agihkan projek di bawah peruntukan khas wakil rakyat mereka sesuka hati. Malah DAP juga keluarkan modal awal kepada kontaktor kelas F atas nama bumiputera, sedangkan yang uruskan segalanya adalah kroni-kroni DAP, sebagaimana yang diberitahu oleh saksi semasa prosiding berkenaan.

Patutlah puak DAP beriya-iya sangat membela kematian Teoh Beng Hock dengan menuduh kakitangan SPRM membunuh orang penting yang jadi ‘perantara’ dalam memanipulasi wang peruntukan kerajaan negeri.

Pada peringkat awal, DAP berjaya mengajak rakan-rakan dalam ‘pakatan’ – PKR dan PAS, turut serta memprotes secara besar-besaran di seluruh negara terhadap SPRM, yang mereka dakwa telah membunuh Teoh Beng Hock.

Ketika itu terlihatlah pemimpin-pemimpin utama PKR dan PAS bukan main taksub menyokong apa yang didakwa oleh pemimpin DAP itu, sehinggakan ada pemimpin yang kononnya bergitu ‘alim dan warak’ turut serta tertonggek-tonggek tunduk hormat di depan colok dalam upacara memprotes kematian Teoh.

Kini, melalui prosiding Suruhanjaya Menyiasat Kematian Teoh Beng Hock, terdedah sudah bahawa DAP ada sangkut paut dengan penyaisatan SPRM yang membawa kepada kematian Teoh itu. Protes dan tuduhan terhadap SPRM jelas bermaksud mengalih isu sebanar. DAP takut rahsia penyelewengan mereka terbongkar.

Kisah bagaimana dan kenapa SPRM menyiasat penyelewengan oleh ADUN-ADUN DAP tidak timbul di mata umum ketika itu, sebaliknya apa yang diperbesarkan ialah SPRM membunuh Teoh iaitu setiausaha salah seorang ADUN yang disiasat.

Begitu berjayanya DAP mengalihkan isu sebenar dengan sokonga Melayu bangsat yang kepala hotaknya sarat dengan syak wasangka dan dendam politik yang membara. Melayu kena main daaaa....

Apakah semua ini terserlah dan terdedah kepada umum sekarang gara-gara ‘solat hajat’ puak Melayu/Islam PAS dan PKR yang memohon ‘kebenaran’ ketika kes itu dikemuncakkan? Hanya Allah SWT sahaja yang Maha Mengetahui. Tapi, sebagai manusia yang berakal semua itu memungkinkan bahawa Allah SWT telah membuka ‘pintu kebenaran’ untuk mereka yang selama ini berada dalam keadaan taksub dan jumud berfikir dan bermuhasabah diri. Kalau benar-benar ikut ajaran Islam lerrrr!

Mungkin atas kesedaran itulah Pengerusi Gabungan Antipenyelewengan Selangor (GAPS), Hamidzun Khairuddin mahu perkara tersebut disiasat kerana Beng Hock dikatakan memegang rahsia mengenai projek yang berkaitan parti berkenaan.

"Berikutan itu, Beng Hock mungkin diberi tekanan hebat oleh beberapa pemimpin DAP yang bimbang rahsia aktiviti penyelewengan mereka didedahkan kepada pihak berkuasa.

"Dalam hal ini saya berpendapat, Beng Hock menjadi mangsa keadaan kepada dakwaan salah guna kuasa yang didakwa diamalkan oleh pemimpin DAP," katanya kepada Utusan Malaysia pada Khamis.

Suruhanjaya Siasatan Kematian Teoh Beng Hock pada hari Rabu diberitahu mengenai projek di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Seri Kembangan dan Kampung Tunku diberikan kepada kontraktor bernama Lee Wye Wing sedangkan ia sepatutnya diberi kepada kontraktor bumiputera.

Muhammad Shafee mendakwa, Wye Wing menggunakan nama-nama syarikat kontraktor bumiputera bagi memperoleh projek tersebut sedangkan keuntungan diperoleh menjadi miliknya.
Beng Hock pula berperanan sebagai orang tengah dalam menentukan sebut harga bagi projek-projek yang diluluskan untuk disampaikan kepada ketuanya, ADUN Seri Kembangan, Ean Yong Hian Wah.

Sementara itu, Pengerusi Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) Selangor, Mohd. Faizal Mohd. Salleh berkata, siasatan tersebut perlu dilakukan bagi memberi keadilan kepada Beng Hock dan keluarganya.

Ini kerana, kata beliau, kematian mendiang telah dipolitikkan oleh pembangkang dan setelah suruhanjaya siasatan ditubuhkan, bukti yang diperolehi banyak melibatkan mereka seolah-olah Beng Hock telah dijadikan mangsa.

Melayu bangsat yg tak sedar negerinya tergadai....
Seperkara yang menarik dalam isu protes pembangkang terhadap SPRM pada peringkat awal dulu ialah mengenai betapa berjayanya pemimpin DAP memperalat, memperdaya dan sekali gus memperbodohkan pemimpin-pemimpin Melayu/Islam dari PAS dan PKR supaya turut serta dengan mereka yang terlalu takut rahsia mereka terdedah.

Rakyat diajak bangun menentang kerajaan melalui seruan pemimpin politik puak pembangkang yang langsung tidak mampu menggunakan akal fikiran secara waras dan betul.

Pemimpin Melayu/Islam yang jelas ‘bangang’ kerana taksub menentang kepimpinan Melayu/Islam Barisan Nasional tanpa berfikir panjang sanggup jadi ‘lembu dicucuk hidung’ oleh pemimpin DAP. Tidak sekadar menggadaikan diri malah maruah agama Islam turut sama terserat digadai kerana politik dendam dan bersangka buruk.

Kini segalanya telah terserlah. Kebanaran telah ditunjukkan Allah SWT melalui prosiding Suruhanjaya Menyiasat Kematian Teoh Beng Hock yang masih belum selesai.

Tidak mustahil lebih banyak lagi rahsia-rahsia penyelewengan DAP dalam kerajaan Selangor pimpinan PKR itu akan tersburai.....

Justeru, seluruh rakyat Malaysia seharusnya membuka mata dan berfikir mengenai penyelewengan pemimpin DAP, khasnya rakyat negeri Selangor yang telah termakan umpan ‘mahu berubah’ semasa PRU 2008 lalu.

Sekali dah tersilap, takkan setelah sedar pun masih terus melakukan kesilapan yang sama. Kalau dilakukan juga maka tergolonglah anda semua bagai insan tolol yang tidak mengenal erti kebenaran.
- SM

1 ulasan:

hangkedee berkata...

PORK nik kelate bila lagi nak sembahyang hajat bersama makmum Khalifah LGE dan Kapal sinki

Catat Ulasan

>

Post Ter'latest' dari Senarai Blog