Cina India Kaum Pendatang

Sabtu, 9 April 2011

Wan Azizah juga berbohong? Isteri dan anak tidak layak buat penafian....


DAKWAAN Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Wan Azizah Wan Ismail bahawa suaminya, Anwar Ibrahim bersenam semasa di penjara mendedahkan penipuan awal yang dibuat oleh beliau sebelum ini.

Yang Dipertua Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Azwanddin Hamzah berkata, semasa Anwar di penjara antara tahun 1998 sehingga 2004, Wan Azizah sering mendakwa suaminya itu tidak sihat dan mengalami masalah sakit belakang.

“Tetapi kali ini, dia mendakwa pula Anwar sering bersenam di penjara. Ini jelas menunjukkan bahawa Wan Azizah berbohong satu ketika dahulu dan berbohong lagi kali ini,” katanya kepada Utusan Malaysia di Kuala Lumpur, Jumaat.

Beliau berkata demikian sebagai reaksi kepada dakwaan Wan Azizah bahawa Anwar sering bersenam semasa di penjara sekali gus menafikan bahawa individu di dalam rakaman video seks itu adalah Anwar yang disifatkannya lebih sasa.

Azwanddin menambah, Wan Azizah dan anaknya, Nurul Izzah tidak mempunyai hak untuk menafikan individu di dalam rakaman video seks itu ialah Anwar kerana hubungan kekeluargaan antara mereka.

Sebagai isteri dan anak kepada Anwar katanya, sudah semestinya Wan Azizah dan Nurul Izzah akan mempertahankan Anwar biar betapa buruk sekali pun pendedahan berkait dengan Penasihat PKR itu.

“Sebaik-baiknya Wan Azizah dan Nurul Izzah bersetuju supaya suruhanjaya diraja yang dibarisi oleh mereka yang bebas ditubuhkan bagi menyiasat keseluruhan aspek mengenai rakaman video seks itu,” katanya.
- Utusan

SATU MELAYU:
Apabila Wan Azizah Ismali selaku isteri dan Nurrul Izah sebagai anak, menafi atau membela Anwar Ibrahim dalam apa juga tuduhan yang dihadapi oleh Ketua Pembangkang itu, maka ianya diumpamakan sebagai ‘Bersaksikan lutut’.

Biasanya, mahkamah pun tidak akan menerima kesaksian daripada keluarga sendiri.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

>

Post Ter'latest' dari Senarai Blog