Cina India Kaum Pendatang

Ahad, 1 Mei 2011

PKR Diminta Kosongkan Pejabat Untuk Diberi Kepada Parti KITA?

Si tauke ni ingat dengan sokong PKR adalah peluang dia tambah kekayaan apabila Nuar jadi PM nanti.... Bila dia yakin si Nuar dah kantoi dan tak ada harapan lagi, baru dia sedar nak ambil balik bangunan yang jadi ibu pejabat parti 'haram jadah' tu.... Padan muka.... Lu ingat lu pandai.... Kena dengan Anwar lu olang dia juai sekupang enam.... Sekarang nak sokong KITA pulak....cina--- cina;;;;
SUDAH jatuh ditimpa tangga, itulah nasib yang menimpa PKR sekarang. Selepas dilanda pelbagai masalah termasuk masalah moral pemimpin utamanya, kini satu lagi masalah melanda PKR.

Pemilik bangunan yang menempatkan ibu pejabat PKR di Merchant Square,Tropicana, Petaling Jaya iaitu Datuk Soh Chee Wen yang juga bekas rakan karib Anwar Ibrahim telah meminta PKR mengosongkan bangunan tersebut.

Datuk Soh bukan sahaja meminta PKR keluar dari bangunannya malah kami difahamkan beliau juga menuntut PKR membayar RM 800 ribu kepadanya kerana semenjak bangunan itu digunakan oleh PKR dari tahun 2008 hingga kini, parti itu tidak pernah membayar sesen pun kepadanya.

Lebih pedih dan memilukan lagi, kami difahamkan bangunan itu akan bertukar menjadi pejabat parti KITA sebaik sahaja PKR keluar.

Pada tahun lepas kita boleh ingat lagi bagaimana gembiranya pemimpin-pemimpin dan penyokong Pas apabila bangunan Umno Bahagian Kota Bharu dibeli oleh Pemuda Pas Kelantan dan bertukar menjadi bangunan Pas.

Selepas ini kita boleh melihat pula bagaimana sedihnya pemimpin-pemimpin dan penyokong PKR apabila bangunan yang menjadi ibu pejabat parti mereka bakal bertukar menjadi pejabat parti KITA.

SATU MELAYU:
Ramainyaaaa.... orang yang kena kelentong.....
Aduhaiiiii! Malang datang bertimpa untuk PKR.

Bagaimana pun, semua itu tidak meng-
hairankan kerana memang jadi amalan Anwar Ibrahim, dia akan kelentong sesiapa sahaja  demi keuntungan politiknya, termasuklah Datuk Soh Chee Wen yang menyangka Anwar ni akan jadi PM pada 16 September dua tahun lalu.

Setelah dia sedar segalanya hanya fatamorgana dan auta di kaki kelentong negara, baru dia sedar berapa banyak wang dia rugi sedangkan apa yang dijanjikan semakin pudar malah kini terus gelap.

Jangan selepas ini para peguam yang membelanya pun akan lari kerana tidak dibayar satu sen pun, sudahlah....

Maka jadilah PKR itu bermaksud ‘Parti Kelentong Rakyat’ oleh Anwar Ibrahim yang tergila-gilakan Putrajaya dan Sri Perdana.

Kerana dia yang gila, habis semua orang yang berjaya dikelentongnya pun turut jadi gila sama. Gila sepera dan gila meroyan kerana harapan yang dijanikan Anwar tidak kesampaian.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

>

Post Ter'latest' dari Senarai Blog