Cina India Kaum Pendatang

Sabtu, 7 Mei 2011

Pendedahan Laman Blog Mengenai Majlis Pertemuan Paderi Diserah Kepda SKMM. Ada kemungkinan bertujuan mengalih isu video seks dan kes liwat?

PENDEDAHAN dua laman blog mengenai majlis pertemuan paderi dari seluruh negara yang didakwa turut membincangkan agenda menjadikan Kristian sebagai agama rasmi persekutuan akan diserahkan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) untuk siasatan.

Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim berkata penelitian perlu dibuat terlebih dahulu sama ada bahasa yang digunakan itu adalah bahasa yang memecah-belahkan masyarakat atau pun yang menyentuh soal hasutan.

"Saya akan mengutus apa-apa pandangan terus kepada Menteri Dalam Negeri untuk beliau pula melihat perkara ini dari sudut keselamatan negara. Kami dari sudut undang-undang siber manakala Menteri Dalam Negeri dari sudut undang-undang keselamatan," katanya kepada pemberita selepas program Jogathon 1Malaysia di Kuala Klawang, Sabtu.

Rais, yang juga Anggota Parlimen Jelebu, mengingatkan pihak yang mempertikaikan soal agama rasmi negara ini supaya menghentikan perbuatan itu kerana ia tidak akan menguntungkan sesiapa dan tidak boleh dilakukan sewenang-wenangnya.

Beliau berkata Islam adalah agama rasmi negara ini bukan saja diperuntukkan di bawah Perlembagaan Persekutuan, tetapi juga mengikut susunan kontrak kemerdekaan antara pelbagai pihak.

Katanya tindakan sesetengah pihak mempertikaikan Islam sebagai agama rasmi negara ini dianggap sebagai satu pepecahan suasana dan belum pernah berlaku sebelum ini apabila mana-mana pihak menjuruskan hak agama lain selain Islam sebagai agama rasmi negara ini.
- Bernama


SATU MELAYU:
Isu agama adalah isu sensitif yang boleh menimbul-
kan huru-hara di negara majmuk perlabagai agama seperti Malaysia.

Pihak yang menimbul-
kannya sudah tentu mempunyai niat supaya timbul kekacauan dan huru hara di negara bertuah ini.

Ada kemungkinan isu ini sengaja ditimbulkan untuk mengalih isu ‘video seks’ dan ‘kes liwat II’ yang meresah dan menganggu fokus politik puak pembangkang yang kian luntur.

Apabila individu yang didakwa ada kaitan dengan isu video seks berkenaan tidak mampu menjawab tuduhan, malah melalut ke laut dalam ucapan-ucapannya sejak akhir-akhir ini, memungkinkan para penyokong beliau berusaha mengalihkan isu itu dengan menimbulkan isu yang sensitif – isu agama.

Segalanya serba mungkin....

1 ulasan:

Husin Lempoyang berkata...

Tak mungkin ... yang dedah adalah blogger lama yang berangkaian baik.

Catat Ulasan

>

Post Ter'latest' dari Senarai Blog