Cina India Kaum Pendatang

Jumaat, 8 Julai 2011

Penutupan Beberapa Jalan Utama Di Kuala Lumpur Bermula Tengah Malam

BEBERAPA jalan utama di sekitar bandar raya akan ditutup dan dilencongkan mulai pukul 12.01 tengah malam ini, demikian pengumuman Polis Diraja Malaysia (PDRM) pada Jumaat.

Menurut laman sosial, Facebook PDRM, jalan-jalan yang terlibat ialah sepanjang Jalan Syed Putra, Jalan Istana, Jalan Bukit Petaling, Jalan Bellamy dan kawasan sekitar Istana Negara.


Jalan yang turut ditutup ialah sepanjang Jalan Sultan Hishammuddin, Jalan Lembah Perdana, Jalan Chenderasari dan kawasan sekitar Masjid Negara.

Jalan lain yang terlibat ialah kawasan sekitar Dataran Merdeka, Pasar Seni, Masjid Jamek, Dataran DBKL, Kompleks Sogo, Maju Junction, Masjid Kampung Baru, Jalan Kinabalu, Jalan Kuching, Jalan Sultan Ismail, Jalan Raja Laut, Jalan Sri Amar, Jalan Tuanku Abdul Rahman, Jalan Haji Taib, Jalan Raja Muda Musa, Jalan Raja Bot, Jalan Raja Abdullah, Jalan Dang Wangi, Jalan Munshi Abdullah, Jalan Gereja, Jalan Raja Chulan, Jalan Tun Perak, Jalan Tun Tan Cheng Loke, Jalan Sultan Mahmud dan semua kawasan berhampiran.

Polis meminta orang ramai memberi kerjasama untuk sentiasa mematuhi peraturan lalu lintas dan arahan semasa oleh anggota polis trafik yang membuat kawalan.

Polis juga menasihatkan orang ramai yang tidak mempunyai urusan penting di pusat bandar agar tidak memasuki kawasan berkenaan esok bagi mengelakkan kesesakan lalu lintas.
- Bernama


SATU MELAYU:
Begitulah cara pihak berkuasa polis mengawal ketente-
raman awam. Yang puak pengkhianat negara meroyan marahkan polis dan kerajaan tu apasal?

Akan tutupkah jalan-jalan berkenaan kalau Bersih 2.0 tak ada? Akan adakah sekatan jalan raya oleh polis kalau Bersih 2.0 tak ada?

Jadi! Siapa yang menyusahkan rakyat sekarang ini? Kerajaan, polis atau Bersih 2.0 yang sengaja diadakan untuk menangguhkan lagi sambungan perbicaraan kes liwat II Anwar al-Jub... pada 13 Julai ini.... Ada faham?

Ambiga kata yang bertanggungjawab menjaga keamanan negara dan ketenteraman awam ialah pihak kerajaan. Bila ambil tindakan mencegah sebelum berlaku perkara buruk, salah pulak! Apalah punya bingal puak yang terencat akal kerana mudah dihasut dan diperbodoh oleh pembangkang.

Apa yang korang hendak sebenarnya? Biarkan negara jadi huru-hara dan segala yang terbina selama ini musnah kerana paris yang jadi alat Anwar Ibrahim itu?

Kalau negara jadi kacau, salahkan kerajaan juga. Bangsattttt....!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

>

Post Ter'latest' dari Senarai Blog